June 26, 2020

Нови „бомби“ на „ЈуТјуб“ – Ден Дончев објаснува како Зоран Заев земал пари и како ги вадел од државата

На „ЈуТјуб“ каналот „ДонКОРЛЕДонев“ попладенво се појавија снимени разговори од екс-директорот на Фондот за здравствено осигурување на Македонија Ден Дончев на кои може да се слушне како токму австралискиот државјанин како објаснува каде и како завршувале парите кои се добиени од рекетирање на бизнисмени.

„После седнав и го замолив Зоки, Зоки ми даде пас да пуштаме полиција, све, и после Медарски тоа овоа, знаеш сакаа да најдат решение“ – вели Ден Дончев.

„Милионски суми имаат префрлано по трансфер присинг во Швајцарија ебаго“ – додава Дончев и продолжува, „Во последните 3,4 – 5 години, имаат минимум 10-15 милиона неправилно извлечени од тука“ – ова обајснува Дончев со цел браќата Заеви да избегнат данок.

Во втората снимка пак се зборува за тоа како на Ден Дончев и на Зоран Заев им пукнало филм поради фактот што одреден бизнисмен не плаќал рекет па решиле да му пуштат инспекција.

Share this:

About admin

admin

  • Website
  • Email

Add Comment

Skip to toolbar