December 3, 2020

Героски за Кирацовски: Вистината е како шило, фактите што некогаш беа негирани сега се интерпретираат

Осврнувајќи се на интервјуто на Александар Кирацовски, кој за „Фокус“ зборува за неговата улога во „Рекет“ и „Меѓународен сојуз“, новинарот Бранко Героски, кој прв ја откри аферата, вели: Вистината е како шило.

Цитирајќи го поранешниот генерален секретар на СДСМ, Геровски потсетува дека фактите што тој ги изнесе за овие настани, во најголем дел и институционално се потврдија, а сега и самиот тој ги потврдува.

КИРАЦОВСКИ ЗА “РЕКЕТ” ВО “ФОКУС” – ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ФАКТИТЕ КОИ НЕКОГАШ БЕА НЕГИРАНИ. А ВИСТИНАТА КАКО ШИЛО…
Кирацовски за “Фокус” ги интерпретира фактите за неговата поврзаност со актерите на аферата “Рекет:

“Во интерес на јавноста и за волја на вистината која ја споделив со надлежните институции, сакам да изнесам неколку факти кои досега не се спомнати, а беа предмет на извртување. Прво, господинот Силјан Мицевски е мој сограѓанин и одамна мој пријател, додека претставниците на Меѓународниот сојуз беа случајни минувачи и во мојот и во неговиот живот, кои без да тврдам одредена намера, направија голема штета. Второ, мојата единствена допирна точка со тој случај е кога г-нот Мицевски ми се обраќа со цел решавање на институционален проблем, што можеби бил и главна причина зошто проектот не го реализирал. Трето, јас присуствував на официјален состанок во седиштето на Општина Битола, по замолница од претставниците на ГП Пелистер, каде бев сведок дека од сите страни има интерес да се реализира тој проект во рамките на законските одредби.

Share this:

About admin

admin

  • Website
  • Email

Add Comment

Skip to toolbar