February 11, 2021

Угостителите бараа да продолжат семејните прослави во рестораните

Угостителите побараа од Владата итно укинување на Уредбата со која се забранува организирање свадби, крштевки и родендени. Основа за нивните барања се протоколите за растојание и соодветните хигиенско-санитарни услови. Велат дека неоправдано досега државата према нив се однесува како да се најопасни за ширење на заразата со вирусот. Ако државата не им ги исполни барањата, најавија масовен протест за идната недела.

Барањата ги презентираат Перица Голомеиќ и Мартин Ангеловски од Туристичко-угостителска комора при ССК.

Share this:

About admin

admin

  • Website
  • Email

Add Comment

Skip to toolbar