Култура

  • May 19, 2020

    Никола Тесла

    Никола Тесла во Македонска народна носија снимен во својата младост некаде околу 1880 година. Најверојатно се работи за мијачка носија. Од каде му е Македонска народна но сија ако не е македонец?

  • May 15, 2020

    Реакција на

    Како на свадба не може 300 луѓе, а може на работа во фирма, реагираат музичарите од земјава Откако минатата седмица Здружението на естрадни уметници информираше дека е поднесено официјално барање до Владата, во кое се апелира за помош на најзагрозените припадници на естрадната бранша, деновиве музичарите повторно се огласија, со

Skip to toolbar