August 19, 2021

Салиу: граѓани не може да земат пензија и социјална помош поради немање лични карти


Салиу: граѓани не може да земат пензија и социјална помош поради немање лични карти

До нас секојдневно стигнуваат претставки за прекршување на правото на лични документи, вели заменик народната правобранителка Сузана Салиу. Проблемот, ако не се најде решение, може да биде многу поголем затоа што престојат попис и локални избори за кои се клучни документите за лична идентификација.

Share this:

About admin

admin

  • Website
  • Email

Add Comment

Skip to toolbar