November 18, 2021

Фотографија на денот: Виолетово- за сите предвремено родени бебиња

По повод Светскиот ден на предвремено родените деца, бројни знаменитости ширум светот светеа во виолетова боја. Германскиот град Ханау се одлучи за споменикот на браќата Грим.

    

BdTD Deutschland | Hanau leuchtet lila zum Weltfrühgeborenentag 

Во Германија годишно предвремено се раѓаат 63 илјади бебиња. Со тоа тие се најголемата група на пациенти во земјата. Големото оптоварување за децата и за родителите преку предвременото раѓање дополнително се засили поради пандемијата на коронавирусот. Вчерашниот Светски ден на предвремено родените бебиња потсети на тоа со мотото „Никогаш раздвоеени“. Во германскиот град Ханау оваа порака ја ширеа легендарните раскажувачи на бајки- браќата Грим.

Share this:

About admin

admin

  • Website
  • Email

Add Comment

Skip to toolbar