Home ЕКОНОМИЈА Угостителски услуги во февруари покапи за 6,3 отсто во однос на истиот месец лани

Угостителски услуги во февруари покапи за 6,3 отсто во однос на истиот месец лани

Угостителски услуги во февруари покапи за 6,3 отсто во однос на истиот месец лани

by 88nil
ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Во февруари годинава во однос на јануари угостителски услуги поскапеле за 0.1 %. Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Храна за 0.1 %.

Угостителски услуги во февруари покапи за 6,3 отсто во однос на истиот месец лани

Цените на угостителските услуги во февруари годинава, во однос на февруари лани, се зголемени за 6.3 %.

За периодот јануари – февруари 2024, пак, во споредба со истиот период од минатата година, е забележан раст од 6.3 %, соопшти Државниот завод за статистика.

Во февруари годинава во однос на јануари угостителски услуги поскапеле за 0.1 %. Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Храна за 0.1 %.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00