Home МАКЕДОНИЈА Ослободителни пресуди за охриѓанецот Александар Ѓурчев и адвокатот Тони Менкиноски кои истакнаа знаме со Сонцето од Кутлеш

Ослободителни пресуди за охриѓанецот Александар Ѓурчев и адвокатот Тони Менкиноски кои истакнаа знаме со Сонцето од Кутлеш

Ослободителни пресуди за охриѓанецот Александар Ѓурчев и адвокатот Тони Менкиноски кои истакнаа знаме со Сонцето од Кутлеш

by 88nil

 Со завршни зборови на адвокатот Тони Менкиноски во охридскиот Основен Суд заврши процесот покренат против него за истакнување на знамето Сонцето од Кутлеш лани, на празникот Водици во Охрид, кај „Долна Порта“.

Ослободителна пресуда е донесена за адвокатот Тони Менкиноски кој беше обвинет за нарушување на јавниот мир и ред на празникот Водици, откако го развиори знамето со шеснаесетзрачното сонце во Охрид. И денеска на судењето Менкиноски истакна дека не се чуствува за виновен бидејќи тоа не е спротивно на ниту еден меѓународен договор, ниту закон и подвлече дека сите оние во кои веруваат во македонската кауза ќе се потрудат да го вратат ова знаме како државен симбол на Македонија.

Ослободителна пресуда, поради недостаток на аргументи е донесена и за охриѓанецот Александар Ѓурчев кој истакнал големо знаме со сонцето од Кутлеш на плоштадот кај Горна Порта во Охрид.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00