Home ЕКОНОМИЈА УШТЕ ЕДЕН ТРОШОК ЗА ТУРИСТИТЕ: Такса за чистење ја подели јавноста, гарантира дека ќе го оставите апартманот чист како што сте го нашле

УШТЕ ЕДЕН ТРОШОК ЗА ТУРИСТИТЕ: Такса за чистење ја подели јавноста, гарантира дека ќе го оставите апартманот чист како што сте го нашле

УШТЕ ЕДЕН ТРОШОК ЗА ТУРИСТИТЕ: Такса за чистење ја подели јавноста, гарантира дека ќе го оставите апартманот чист како што сте го нашле

by 88nil

 

Скриени трошоци се најголемиот страв на сите нас кога планираме и одиме на одмор. Освен сместувањето, самото патување и храната, според корисниците на социјалните мрежи има уште еден трошок. Дали е оправдано или не, проценете сами.

Ова е такса за чистење. Иако ова е практика која веќе неколку години се применува во популарните летувалишта, некои сепак беа изненадени.

Искуството покажува дека оваа такса во претходните години, особено на AirBnb беше 10, максимум 15 евра. Сопственикот на сместувањето го бара за да станот ќе биде уреден по вас како што бил кога сте влегле и подготвен за нови гости.

Сега еден конкретен случај од Ровињ, како што изјави корисникот на социјалната мрежа Х, покажува дека може да достигне и до 35 евра. Во Црна Гора тие цени се движат од 10 до над 50 евра, пишуваат медиумите.

Иако овој трошок не постои во многу апартмани, треба да бидете подготвени сопственикот на сместувањето да ви побара пари за чистење.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00