Home ПОЛИТИКА „НИКОМУ НЕ СМЕЕ ДА МУ СЕ ТОЛЕРИРА НЕПОЗНАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК, ПОСЕБНО АКО ЛИЦЕТО Е ВРАБОТЕНО НА ДРЖАВНО РАБОТНО МЕСТО“: Став на професорката Каракамишева

„НИКОМУ НЕ СМЕЕ ДА МУ СЕ ТОЛЕРИРА НЕПОЗНАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК, ПОСЕБНО АКО ЛИЦЕТО Е ВРАБОТЕНО НА ДРЖАВНО РАБОТНО МЕСТО“: Став на професорката Каракамишева

„НИКОМУ НЕ СМЕЕ ДА МУ СЕ ТОЛЕРИРА НЕПОЗНАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК, ПОСЕБНО АКО ЛИЦЕТО Е ВРАБОТЕНО НА ДРЖАВНО РАБОТНО МЕСТО“: Став на професорката Каракамишева

by 88nil

 

 

Професорката Тања Каракамишева образложи дека според Уставот, македонскиот јазик е службен јазик на територија на целата држава.
„Според Уставот, македонскиот јазик е службен јазик на целата територија на државата!
Не знам кому и зошто не му е јасна оваа уставна обврска!Никому, ама баш никому не смее да му се толерира непознавање на македонскиот јазик, посебно ако лицето е вработено на државно работно место“, напиша таа.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00