Home ЕКОНОМИЈА МЕРМЕРНИОТ КОМБИНАТ СО ПОНИСКИ ПРИЛИВИ И НАМАЛЕНА ДОБИВКА

МЕРМЕРНИОТ КОМБИНАТ СО ПОНИСКИ ПРИЛИВИ И НАМАЛЕНА ДОБИВКА

МЕРМЕРНИОТ КОМБИНАТ СО ПОНИСКИ ПРИЛИВИ И НАМАЛЕНА ДОБИВКА

by 88nil

Време зa читање: 2 минутиПозитивни се резултатите на прилепскиот Мермерен комбинат кој минатата година ја заврши со минимален пад кај добивката од 1,91 процент. Се работи за износ (по оданочување) од 843,234 илјади денари, односно 13,67 милиони евра.

Од продажбата, Комбинатот во 2023 остварил приходи од 1,801,448             илјади денари (29,2 милиони евра). Забележано е намалување од 3,78 отсто споредено со претходната 2022 година. Со износ од над 29 милиони евра доминираат приливите од странските пазари.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00